Pulau Ubin

Då var helgen över och imorgon är det dags för skola igen. Helgens höjdpunkt var absolut matlagningskursen på Pulau Ubin men fredagens välkomstmiddag för utbytesstudenter var också väldigt trevlig. Resan till Pulau Ubin var anordnad av en förening på skolan och alla i lägenheten följde med. Den började tidigt då vi gick hemifrån vid 7:45 och var framme på ön vid 10:30 efter att ha åkt buss i cirka 45 minuter och en kort båttur. Pulau Ubin är en ö i nordöstra Singapore som inte har följt med i resten av landets/stadens utveckling utan mer är som en gammal by. Väl framme på ön tog några hyrbilar oss ut till huset där vi skulle vara, jag överdriver inte om jag sa att den låg mitt ute i djungeln. I det här huset bodde en familj utan el och rinnande vatten med mycket kunskap om växter och området i övrigt. Det första jag möttes av var dock en spindel lika stor som en utsträckt hand men tack och lov var det det enda äckliga djuret jag upptäckte trots en promenad genom djungeln. Under denna promenad fick vi plocka lite egna kryddor som vi sedan använde när vi lagade mat. Under själva matlagningskursen fick vi lära oss att laga stekta räkor, örtris och någon form av sambal-sås, som alla tydligen är traditionella singaporianska och malaysiska rätter.

Vid 14:30 åkte vi hem igen och efter att de flesta av oss i lägenheten hade tagit en powernap så bestämde vi oss för att festa till det lite och gå till bargatan Clarke Quay och det blev en väldigt lyckad kväll. Idag har jag bara försökt plugga men det tar sån tid när man behöver plugga fyra kurser på en och samma gång, något jag måste vänja mig vid.

Första resan är också bokad och den går till Kuala Lumpur på fredag, så ifall inget spännande har hänt tills dess så kommer nästa inlägg efter det.

 
 
 
 
 
Stay tuned