Svartbjörnar, båtar och tillit
Hej,
 
Då var det dags för lite blogg igen. Även denna vecka har jag fått köra övertid, mycket att göra i diverse projekt nu. Det är kul att känna sig behövd och att märka hur cheferna uppskattar tiden man lägger ner. 
 
Utöver jobb så var jag och en annan svensk intern och röstade i veckan. Vi åkte till svenska konsulatet i Detroit, vilket visade sig vara ett superfint hem där en äldre herre vid namn Tom bodde med sin fru. Tom berättade att hans pappa hade studerat civilingenjör på Chalmers back in the days, samtidigt som han bjöd på härligt kaffe och lite svenskt fika. Frun hade ingen bakgrund i Sverige men hade i alla fall en Båstad t-shirt på sig och visste vart Borås ligger. En riktigt bra valupplevelse må jag säga! 
 
 
 
I helgen tog jag och fyra andra vårt pick och pack norrut för att äventyra i Upper Peninsula, som det kallas. Efter 4 timmars bilåkande på fredag kväll tog vi oss över en bro där Lake Michigan och Lake Huron möts, för att sedan fortsätta ytterligare 1,5h till ett motel. 
 
Lördagen inleddes med en överraskande bra frukost med french toast och våfflor. Vidare begav vi oss ytterligare norrut för att besöka en svartbjörnsfarm, där vi till och med fick klappa svartbjörnsungar! Efter en till biltimme norrut kom vi fram vid Tahquamenon Waterfalls. Några timmars vandring och sedan var det dags att åka västerut till Munising för att checka in i vår stuga. 
 
 
 
Söndagen var resans huvudattraktion. Vi mötte upp två andra interns som hade åkt upp redan i torsdags för att tillsammans ge oss ut med båt på Lake Superior (världens till ytan näststörsta sjö). Vi hyrde en pantoon boat hela förmiddagen för att kolla på klippformationer, bada och ha det trevligt. Fun fact är att The Great Lakes (de fem stora sjöarna runt USA/Kanada-gränsen) innehåller 20% av världens sötvatten. Efter lunch begav vi oss hemåt igen, 6h med bil, till Auburn Hills.
 
 
 
 
 
 
 
Jag fick meddelanden att jag föregående veckan glömde bort avsnittet om skillnader mellan Sverige och USA, ber om ursäkt för detta. Veckans tema är tillit. Trots att många amerikaner äger vapen, antingen för jakt eller att försvara sig, så är de inte så paranoida som man skulle kunna tro. Exempel från vardagen är att det finns många personer som jag hört inte låser om sig när de är hemma. Även på gymmet finns det en liten burk precis vid ingången där alla lägger sina bilnycklar av någon anledning. Anledningen förstår jag inte riktigt själv, och således har jag faktiskt inte börjat anamma beteende ännu. 
 
För er som vill höra lite extra från mig denna vecka kan jag rekommendera att kika på instagramkontot amcip.chalmers. Detta är organisationen jag åkte med till USA och jag gör veckan ut en take-over!
 
Stay tuned