En vecka på jobbet!
Första veckan på jobbet är över! Nu är allt initialt pappersarbete klart och jag har blivit tilldelad mitt första projekt. Utöver det har veckan spendrats med att hitta ett nytt, billigare, närmare och mer välutrustat gym. Jag har även fått mitt nya amerikanska nummer så jag slipper leta efter wifi konstant.
 
Precis som i Sverige har det varit varmt och soligt här, perfekt för att tillbringa lite tid vid poolen som tillhör området jag bor i. Vi har även en volleybollplan och tennisplan som ännu väntar på att bli använda. 
 
 
I fredags var det dags för avskedsfest, tre interns ska lämna the Village närmsta dagarna, bland annat min holländske rumskamrat Guus. Jag kommer alltså ha lägenheten för mig själv tills nästa intern flyttar in i mitten av september. 
 
Gårdagens spenderades downtown i Detorit på mopop festivalen. Jag, två andra interns och två amcip-besökare från Toronto tog oss ner för att lyssna på Bon Iver och njuta av vädret. Idag är det bara jag och de två andra interns som ska bege oss dit igen. Idag är det the national och portugal. the man som står på agendan. 
 
 
Precis som utlovat kommer även lite skillnader mellan Sverige och USA jag fått uppleva än så länge. Tanken är väl att det kommer ett nytt ämne varje blogginlägg, förutsatt att jag lyckas hitta 24 stycken. Först ut är källsortering, ett koncept helt främmande för folket här. Man slänger allt i samma påse som man dumpar i en container utanför lägenheten. Plast, glasburkar, pappersförpackningar you name it. Det gör lite ont i själen varje gång jag går ut med soporna, men det finns verkligen ingen möjlighet att hållla isär skräpet. Jag misstänker att majoriteten av allt skräp hamnar på ett av sopbergen man åker förbi på väg till jobbet. Framförallt nu på sommaren är det inte en allt för trevlig doft som ligger i det området. 
 
Det var allt från mig denna gång, tills nästa helg 
 
Stay tuned