Tester, fester och gäster (på en nöjespark)
Hejhallå!
 
Det har varit en ganska ospekakulär vecka med vardagssaker som göra tester på jobbet, träna och handla mat. För att bryta av lite åkte jag med 3 andra praktikanter downtown i torsdags för att besöka Eastern Market After Dark. Helt enkelt en marknad i östra Detroit, på kvällen. Och så ganska mycket foodtrucks, livemusik och dans. 
 
 
 
 
I fredags var det sedan dags för ännu en avskedsfest, denna gång för 3 prakikanter. Lördagen följdes upp med att jag fick följa med Pierre (en fransk praktikant) till en överrasknings-födelsedags-fest för en kille kan lärt känna i Detroit. Efter att fått uppleva en typiskt amerikansk hemmafest (tror jag åtminstone) begav vi oss ner på stan för att besök Marble Bar. 
 
Somnade halv 5 och gick upp igen vid 09:00 prick för att bege mig mot Cedar Point, en stor nöjespark som ligger 3h bort i Ohio. Här finns berg-och-dal-banor som accelerar upp i 200 km/h och sedan åker rätt upp i 130m, för att sedan åka rakt ner igen. Får erkänna att Liseberg nog får se sig slagen mot det här stället. 
 
 
 
 
Veckans stora skillnad blir amerikanernas tendens att på 5 sekunder kunde känna att de är en främling nära nog för att berätta om sina personliga problem. En av dom vanligaste hälsningsfraserna här är "How's it going?" eller "How are you doing today?". I Sverige brukar ett "Hur är läget?" ofta resultera i snabba "Bra, tack, själv?" och "Bra". Men inte i USA. Här tar man sig tiden att tala om när det är fantastiskt, eller hemskt samt vad det är som har hänt som gjort att det blivit så. Senaste det hände mig var när jag beställde hamburgare på Five Guys och killen i kassan talade om att han hade en dålig dag för han hade försovit sig, skulle jobba hela helgen och inte tyckte städningen på restaurangen var så rolig. Samma sak hände även när jag åkte berg-och-dal-bana och hamnade bredvid en kvinna som UNDER färden frågade om mina "FUCK CANCER"-armband och direkt berättade om hur hon hade fått hudcancer för något år sedan av att sola.
 
Även om det kan vara lite svårt att svara på ett bra sätt när folk kastar ut sina personliga problem, så föredrar jag nog det amerikanska sättet. Jag tror att det är nyttigare att kunna säga "nej idag är det inte toppen" istället för att köra "allt är bra"-fasaden trots att man spillde ut morgonkaffet och man fortfarande är lite grinig för det. 
 
Stay tuned