Det närmar sig slutet

Hej bloggen,

Nu börjar det närma sig slutet på min termin i Singapore och jag skulle vilja ge er en uppdatering på läget. Mamma och pappa har varit här i 2,5 vecka nu och åker hem på fredag. Det har varit väldigt trevligt att ha familjen här och det har även blivit lite billigare att leva vilket är najs (tack mamma, pappa och Jens)! Det finns dock några saker jag inte har delat med mig av ännu vilket jag känner att jag behöver.

En termin i Singapore har gett mig väldigt mycket nya erfarenheter, en del bättre än andra. Jag har flugit, rest och bott på hotell själv för första gången i mitt liv vilket är en stor grej för mig och även att ha kommit till en helt ny plats själv har varit en väldigt nyttig och kul erfarenhet! Det finns dock två lite tråkigare erfarenheter som jag tänkte dela med mig av. Den första är att jag har åkt ambulans för första gången i mitt liv. Det var när min väninna hade druckit lite för mycket och vi inte hade något annat val än att ta in henne på akuten. FYI, att åka ambulans var inte alls lika häftigt som jag hade föreställt mig… Den andra tråkiga erfarenheten skedde så nyss som igår. Jag och tre av de jag bor med var hemma när vi började höra skrik och rop på hjälp ifrån trapphuset. Vi sprang såklart till lägenheten där ropen kom ifrån och när jag blev invisad i lägenheten fick jag en skymt av en man som hade begått självmord genom hängning. Jag fick ringa nödnumret här i Singapore (första gången jag ringt 112/motsvarigheten till det) och vänta på att polisen kom. Som tur är har jag ju mina kära föräldrar här så jag har kunnat prata om det jag varit med om och jag mår bra under omständigheterna.

Man kan inget annat än att dra slutsatsen att mycket har hänt under dessa (endast) 3,5 månad som jag varit här. Mycket jag har lärt mig och absolut kommer ha nytta av i framtiden. Tänkte även ta tillfället i akt att uppmana oss alla om att ta hand om varandra och att jag längtar efter att träffa er.

Jag bjuder på denna bild av mina fantastiska föräldrar så att inlägget blir lite roligare.

 
Stay tuned!